Králem českého sportu je opět Lukáš Krpálek. Zvítězil již potřetí

Český judista Lukáš Krpálek potřetí v životě ovládl anketu Sportovec roku a vystřídal na trůnu Davida Pastrňáka. Olympijský vítěz porazil o 202 bodů tenistku Barboru Krejčíkovou a třetí skončil Jiří Prskavec. Kolektivem roku jsou basketbalisté České republiky.

Novinářskou anketu ovládl Krpálek už potřetí. Poprvé se tak stalo po olympijských hrách v Riu v roce 2016, následně v roce 2019 a potřetí letos. Už počtvrté v řadě navíc získal prestižní ocenění muž. Jihlavský rodák získal díky své druhé zlaté olympijské medaili 1720 bodů a druhou Barboru Krejčíkovou porazil o 202 bodů.

Právě brněnská tenistka byla mezi desítkou …

Pokračovat ve čtení

Real po skvělém startu porazil Bilbao. Atlético pokračuje v krizi

Krátká zpráva

Noční výsledky NBA

Orlando Magic – Atlanta Hawks 109:130, Boston Celtics – Detroit Pistons 111:112, Indiana Pacers – Washington Wizards 113:108, New York Knicks – Brooklyn Nets 106:111, Chicago Bulls – Sacramento Kings 125:118, Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 119:123, Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors 91:103, Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 106:114, Phoenix Suns – Houston Rockets 124:121, Golden State Warriors – Denver Nuggets 116:117, Los Angeles Lakers – Utah Jazz 106:101

Pokračovat ve čtení (zdroj)

Pokračovat ve čtení

PSG vybojovalo bod až v nastavení. Sergio Ramos dostal červenou

Ve francouzské Ligue 1 bylo k vidění jedno velké překvapení. PSG totiž ztratilo body na hřišti Lorientu, když remizovalo 1:1. Alespoň bod vystřelil v nastavení Icardi. Pařížané museli dohrávat bez vyloučeného Ramose.

Favorizovanému PSG chyběl zraněný Neymar a vykartovaný Mbappé. Přesto zahrozil jako první. Už v páté minutě mohl skórovat Icardi, ale z malého vápna minul. Hrál se atraktivní ofenzivní fotbal, kterému ale chyběly góly. Přitom k nim měly blízko oba celky. Tutovku měl Moffi a na druhé straně trefil tyč Messi.

Skóre se pohnulo ve 40. minutě a gól stál opravdu za to. Za pokutovým …

Pokračovat ve čtení

Aspinall se protrápil k postupu. Se šampionátem se loučí Whitlock

Nathan Aspinall potvrdil roli favorita v souboji s Joem Murnanem a postoupil do třetího kola mistrovství světa. Zápas byl ale velký boj, který rozhodoval až pátý set. Naopak dál nepostoupil Simon Whitlock, jenž prohrál s Nizozemcem Kleermakerem 1:3.

Aspinall, kterého trápí zranění ruky, nepředvedl ideální výkon. V prvním setu prohrál 2:3 a bylo jasné, že bude k vidění hodně dlouhé utkání. Ve druhé sadě sice srovnal na 1:1, ale krize měla teprve přijít. Třetí set totiž na stranu 94. hráče světa a poté vedl 2:0 na legy. V průběhu čtvrté sady měl Murnan dokonce jednu šipku …

Pokračovat ve čtení

Benzema dal jubilejní branky, brzy se může stát nejlepším Francouzem historie

Karim Benzema je v letošní sezóně někým, kým v minulosti pro Real Madrid byl Cristiano Ronaldo. Francouzský zkušený útočník dal v lize již patnáct branek, naposledy proti Bilbau vstřelil další dva góly, a dostal se tak přes hranici čtyř stovek gólů ve své kariéře.

​Bílý balet vede španělskou soutěž o osm bodů a je hlavním favoritem na zisk domácího titulu. Totálním tahounem je mimo brankáře Thibauta Courtoise také útočník Karim Benzema, jenž v letošní sezóně nepolevuje a dává jeden gól za druhým. 

Dva dny před Štědrým dnem se prosadil hned dvakrát a zapsal tak kariérní góly

Pokračovat ve čtení

Souboj mezi McGregorem a Oliveirou? Svět chce ten zápas vidět, říká Brazilec

Legendární zápasník MMA Conor McGregor, který byl zraněný, dostane nejspíše hned po návratu šanci bojovat o titul v lehké váze v UFC. Nynější šampión Charles Oliveira totiž pronesl, že je ochotný se s irským zápasníkem utkat hned, McGregor by tak přeskočil frontu čekajících vyzyvatelů.

Aktuálně se legenda bojových sportů zotavuje z příšerného červencového zranění, které si přivodil v utkání s Dustinem Poirierem. Právě Poirier se naposledy utkal s Oliveirou a přišel o titul. Získal jej Brazilec, který by se v blízké budoucnosti mohl utkat s McGregorem. 

Přitom ještě nedávno prezident UFC Dana White pronesl, že dalším

Pokračovat ve čtení

Legendární San Siro nahradí Katedrála. Milán ukázal nový fotbalový stadion

Už několik let se mluví o tom, že legendární San Siro již nebude hlavním stadionem dvou hlavních milánských celků. Jeden z nejikoničtějších stadionů fotbalové historie bude nahrazen novější Katedrálou, která ale pojme mnohem méně fanoušků. V předchozích dnech byly představeny první návrhy moderního stánku.

Milánští fanoušci se konečně dočkají. Legendární San Siro přestane být svatostánkem Interu a AC v roce 2027, stadion nahradí stavba s názvem Katedrála, která se začne brzy stavět. Projekt je inspirovaný milánskou katedrálou Narození Panny Marie (Duomo di Milano).

„Na míru šitá sedací místa Katedrály budou nejintimnější v Evropě, přivedou fanoušky blíže

Pokračovat ve čtení

Fotbalový reprezentant byl po večírku pobodán, v nemocnici zemřel

Krátká zpráva

Výsledky basketbalové NBA

Indiana Pacers – Orlando Magic 118:119, Philadelphia 76ers – Washington Wizards 103:106, Boston Celtics – Charlotte Hornets 113:107, New York Knicks – Memphis Grizzlies 108:120, Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 115:104, Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 114:120, Sacramento Kings – Brooklyn Nets 112:101, Utah Jazz – Denver Nuggets 108:104, Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 99:94

Pokračovat ve čtení (zdroj)

Pokračovat ve čtení

Trable Djokoviče. Austrálie požaduje očkování, Srb vakcinaci tají

Světová jednička Novak Djokovič, která v minulé sezóně útočila na výhru ve všech grandslamech sezóny, možná letos přijde hned o ten první. Na začátku následujícího roku se hraje Australian Open, kde se požaduje očkování, ale Djokovič svou vakcinaci nadále tají.

Šéf australského tenisového svazu Craig Tiley pronesl, že se Djokovič chce turnaje zúčastnit. Otázkou je jeho stav ohledně vakcíny. Tiley navíc prohlásil, že malá skupinka hráčů a zaměstnanců by mohla být vpuštěna na turnaje i bez očkování. 

Zatím nikdo z hráčů ale nedostal výjimku. Kvůli protokolu o ochraně soukromí šéf australského tenisu neví, zda o to

Pokračovat ve čtení