Jednotlivé recepty si kuchař vytvářel sám. „Tím, že jsme na Vánoce kapra nikdy neměli, tak to jsou tři recepty, které jsem si v průběhu let vymyslel a dal dohromady. Samozřejmě jsou některé i inspirovány hotovými recepty,” vysvětluje jejich původ Pavel Berky, který pochází z Rimavské Soboty.
Své místo mají i v jeho nové kuchařce Pavel Berky recepty.
Kapří hranolky s domácí majonézou
„Kapří hranolky jsou mou nejoblíbenější úpravou kapra, protože mi připomínají Londýn, kde jsme s Matějem (Pavlův partner – pozn. red.) strávili 3 roky a myslím si, že je to moc dobrá náhražka pokrmu fish and chips,“ svěřuje se kuchař Pavel Berky.
Recept naleznete v úvodním videu.
INGREDIENCE (2 porce) |
|
- Připravíme si česnekovou pastu. Najemno česnek nakrájíme a přidáme sůl, aby se z něj začala uvolňovat voda.
- Česnekovou pastu přidáme do filetů kapra nakrájených na hranolky a promícháme.
- Připravíme si těsto, ve kterém budeme kapra obalovat. Smícháme 150 g hladké mouky, 2 lžíce kukuřičného škrobu a trochu soli.
- Za stálého míchání přilijeme do těsta pivo. Konzistence těsta by měla připomínat řídké palačinkové těsto.
- Na pánvi necháme rozpálit olej zhruba na 180 stupňů a začneme obalovat kapra. Jednotlivé kapří hranolky nejprve namočíme ze všech stran v těstu, poté vložíme na pánev.
- Jednotlivé hranolky smažíme pouze 1-2 minuty z každé strany, poté opět vyjmeme z pánve. „Jako každá ryba se kapr dělá jen velmi krátkou dobu, aby se maso příliš nevysušilo,“ upozorňuje
Příspěvky ze stejné kategorie:
- Nebyl nalezen