Kapří hranolky, kapr na kari nebo na páře? Zkuste kulinářské tipy podle Pavla Berkyho

Aktuální zprávy

Jednotlivé recepty si kuchař vytvářel sám. „Tím, že jsme na Vánoce kapra nikdy neměli, tak to jsou tři recepty, které jsem si v průběhu let vymyslel a dal dohromady. Samozřejmě jsou některé i inspirovány hotovými recepty,” vysvětluje jejich původ Pavel Berky, který pochází z Rimavské Soboty.

Své místo mají i v jeho nové kuchařce Pavel Berky recepty.

Kapří hranolky s domácí majonézou

„Kapří hranolky jsou mou nejoblíbenější úpravou kapra, protože mi připomínají Londýn, kde jsme s Matějem (Pavlův partner – pozn. red.) strávili 3 roky a myslím si, že je to moc dobrá náhražka pokrmu fish and chips,“ svěřuje se kuchař Pavel Berky.

Recept naleznete v úvodním videu.

INGREDIENCE (2 porce)
  • 200 g vykostěného filetovaného kapra
  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 250 ml piva typu Ale
  • sůl a pepř
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • zavařené okurčičky
  • kapary
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý kopr