Ósaka

Poznejte to nejlepší z Ósaky, Japonsko

Cestovní ruch

Ósacké akvárium Kaiyukan

Kaiyukan, který se nachází pouhých 5 minut chůze od stanice Osakako, je jedním z největších akvárií na světě a je nejoblíbenějším cílem turistů i místních obyvatel. Najdete zde rozsáhlé druhy mořských živočichů, které zaujmou dospělé i děti. Je to naučné a zábavné místo, jehož návštěvu byste si neměli nechat ujít, pokud se někdy ocitnete ve městě.

Akvárium Ósaka
Ósacké akvárium Kaiyukan je domovem divů podmořského světa. Připravte se na magický zážitek!

Hrad Osaka

Tento hrad je bezpochyby jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí nejen ve městě, ale i v celé zemi. Jeho stavba byla zahájena v roce 1583 a v průběhu let prošel několika rekonstrukcemi a přestavbami. Po několika rekonstrukcích se hrad proměnil v moderní a poněkud muzejní interiér. Nikdy však neztratí svou důležitou roli v dějinách Japonska (https://www.planetarioviaggi.it/7-luoghi-piu-sorprendenti-da-visitare-in-giappone/).

YouTube video
Prozkoumání hradu Ósaka a lodi Ósaka-jo Gozabune: Jak se tam dostat, tipy na cesty a virtuální prohlídka

Během návštěvy hradu se určitě zastavte v zahradě Nishiinomaru, která se nachází v zámeckém parku v Ósace a kde si můžete vychutnat odpočinkový piknik a kochat se krásou hradu.  

Jídlo, jídlo, a ještě jednou jídlo

Ósaka je známá jako centrum soul foodu v Japonsku, a to z dobrého důvodu. Ve městě převládají nudle, smažená jídla a jídla z mouky, která jsou často zalévána sladkými a slanými omáčkami. Nejlepší na tom je, že navzdory vynikající chuti jsou všechny tyto pokrmy ekonomické a nikdy vás nezklamou, ani když jste certifikovaný gurmán s vysokými nároky. 

Zde jsou některé z nejčastějších pokrmů, které byste měli během svého pobytu ve městě určitě ochutnat:

Takoyaki 

Tako znamená chobotnice, zatímco yaki znamená grilovaná, ale takoyaki je něco víc. Kousky chobotnice se nacházejí uvnitř těsta z vajec a těsta, které se vaří mezi dvěma kovovými deskami, kde se z těsta vytvoří malé kuličky.   

Kushikatsu

Jedná se o kousky zeleniny, mořských plodů a masa smažené na špejlích.

Okonomiyaki 

Jedná se o japonské palačinky se zelím, libovolným druhem masa, mořskými plody, zeleninou, sýrem, mochi a dalšími ingrediencemi.   

Teppanyaki

Kvalitní steaky, zeleninu a maso připravuje šéfkuchař na kovovém talíři a ihned je podává. 

Yakisoba

Jedná se o nudle připravené na horkém plechu, často s plátky vepřového masa, zelím, plátky chobotnice a sladko-slanou omáčkou. 

Příspěvky ze stejné kategorie: