Obsah:
Ósacké akvárium Kaiyukan
Kaiyukan, který se nachází pouhých 5 minut chůze od stanice Osakako, je jedním z největších akvárií na světě a je nejoblíbenějším cílem turistů i místních obyvatel. Najdete zde rozsáhlé druhy mořských živočichů, které zaujmou dospělé i děti. Je to naučné a zábavné místo, jehož návštěvu byste si neměli nechat ujít, pokud se někdy ocitnete ve městě.
Hrad Osaka
Tento hrad je bezpochyby jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí nejen ve městě, ale i v celé zemi. Jeho stavba byla zahájena v roce 1583 a v průběhu let prošel několika rekonstrukcemi a přestavbami. Po několika rekonstrukcích se hrad proměnil v moderní a poněkud muzejní interiér. Nikdy však neztratí svou důležitou roli v dějinách Japonska (https://www.planetarioviaggi.it/7-luoghi-piu-sorprendenti-da-visitare-in-giappone/).
Během návštěvy hradu se určitě zastavte v zahradě Nishiinomaru, která se nachází v zámeckém parku v Ósace a kde si můžete vychutnat odpočinkový piknik a kochat se krásou hradu.
Jídlo, jídlo, a ještě jednou jídlo
Ósaka je známá jako centrum soul foodu v Japonsku, a to z dobrého důvodu. Ve městě převládají nudle, smažená jídla a jídla z mouky, která jsou často zalévána sladkými a slanými omáčkami. Nejlepší na tom je, že navzdory vynikající chuti jsou všechny tyto pokrmy ekonomické a nikdy vás nezklamou, ani když jste certifikovaný gurmán s vysokými nároky.
Zde jsou některé z nejčastějších pokrmů, které byste měli během svého pobytu ve městě určitě ochutnat:
Takoyaki
Tako znamená chobotnice, zatímco yaki znamená grilovaná, ale takoyaki je něco víc. Kousky chobotnice se nacházejí uvnitř těsta z vajec a těsta, které se vaří mezi dvěma kovovými deskami, kde se z těsta vytvoří malé kuličky.
Kushikatsu
Jedná se o kousky zeleniny, mořských plodů a masa smažené na špejlích.
Okonomiyaki
Jedná se o japonské palačinky se zelím, libovolným druhem masa, mořskými plody, zeleninou, sýrem, mochi a dalšími ingrediencemi.
Teppanyaki
Kvalitní steaky, zeleninu a maso připravuje šéfkuchař na kovovém talíři a ihned je podává.
Yakisoba
Jedná se o nudle připravené na horkém plechu, často s plátky vepřového masa, zelím, plátky chobotnice a sladko-slanou omáčkou.